Skip to main content

Onderstaande blog is geschreven voor goedetengezondleven.nl!

Klik door op deze link en kom op een website vol goede tips om goed te eten en gezond te leven.

 

Een (On)gelukkig 2019? Jij kiest.

December, een maand waarin iedereen blij lijkt te zijn. Overal reclames van gezellige gezinnen, warmte, feestmaaltijden en geluk. Je kijkt ernaar, maar voelt jezelf helemaal niet gelukkig. Eerder ongelukkig.

Nu het einde van 2018 nadert kijk je met een zwaar gevoel terug. Weer een jaar voorbijgevlogen waarin je geen stap verder bent gekomen. Je bent niet vrolijk, zit vast in oude patronen en je hebt geen idee of dat geluk voor jou nog wel bestaat.

 

Maar geluk staat om de hoek..

Hoe zou je dat gevoel komend jaar kunnen veranderen? Hoe zorg jij ervoor dat 2019 wél een jaar wordt waar je gelukkig op gaat terugkijken? Dat er weer energie door je lijf stroomt, je zin hebt in de dag en dat je met kerst 2019 ook tot die lachende gezinnen van de reclames behoort?

Wanneer ga jij die eerste stap zetten? Want het bestaat echt. Voor iedereen. Je moet alleen leren om de juiste keuzes te maken.

Wat kun je het beste in 2018 achterlaten?

Maak eens een lijstje met punten en gevoelens die absoluut niet mee mogen naar 2019. Stress en een te hoge werkdruk zetten we op het lijstje. Leg je jezelf misschien teveel druk op? Gaan we mee aan de slag in 2019. En dat eeuwige perfectionisme? Dat is zooooo 2018.

Het komt, vooral bij vrouwen, ontzettend veel voor dat de lat te hoog gelegd wordt. Die lat leggen we per 1 januari 2019 op de grond. Lekker makkelijk. En laten we dan ook eens goed naar onszelf kijken; was je in 2018 een leuke partner, moeder en collega? Of is daar nog wel wat verbetering nodig? Laten we dat leuke en energieke mens weer naar bovenhalen!

 

Welke eerste stap kun je zetten? 

Met de bezem door je leven gaan? Er bestaat geen mooier moment dan het begin van een nieuw jaar. Om orde op zaken te stellen, oude gewoontes gedag te zeggen en nieuwe gewoontes binnen te laten. 2019 kan jouw jaar worden. Een jaar waar je blij op gaat terugkijken. Een jaar dat je trots op jezelf kan zijn omdat je met jezelf aan de slag bent gegaan.

Kies in 2019 voor jezelf. Neem afscheid van dat zware gevoel en kies voor energie, geluk en blijheid. Iedereen heeft het in zich, ook jij.

Wil je van 2019 ook jouw jaar maken? Ga dan aan de slag met jezelf en zet jezelf op nummer 1. Als ervaringsdeskundige weet ik precies welke stappen wij samen kunnen zetten zodat jij weer beter in je vel gaat zitten.

Ja, ik wil gelukkiger in het leven staan
Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle