Skip to main content

Dankbaar voor alle leerzame drempels

Mijn doel is om mensen te coachen naar een leuker, energieker en blijer leven. Om een leven te leiden waar ze zelf helemaal achterstaan. Practice what you preach. Na mijn burn-out wist ik dat het anders moet, dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en mijn eigen toekomst. Hier heb ik heel veel stappen voor moeten zetten. Ik neem je even mee naar mijn stappen van het afgelopen jaar.

Een professionele start
Omdat ik geen eigen praktijkruimte had om mijn cliënten te ontvangen, kwam ik bij Flex & Connect terecht. Een locatie met flexplekken en diverse ruimtes om te huren. Hier kwam ik in contact met BNI, een netwerkorganisatie met ondernemers die elkaar verder willen helpen. Dolenthousiast werd ik lid. En toen begon het balletje goed te rollen. Samen met businesscoach Sandra Niesten heb ik maandenlang gewerkt aan een businessconcept met duidelijke doelen en ideeën. Daarna werd er dankzij de creativiteit van Bolt Design een huisstijl en prachtige website ontwikkeld, die weer gevuld werd door de aansprekende teksten van Branding by Stories.

Kennis verzamelen
Op kennisgebied heb ik ook niet stilgezeten. Door het afronden van de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen, mag ik cliënten nu begeleiden met NLP, Transactionele Analyse en Systematisch werken. Maar ik wilde nog meer. Nog meer voor mijn cliënten kunnen betekenen door ze de mogelijkheid te geven een vergoeding vanuit de zorgverzekering te krijgen. Dit vereist nog een opleiding van 2 jaar aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie. Een behoorlijke proef voor iemand die liever alles gisteren heeft geregeld dan vandaag. Geduld is een schone zaak, toch?

Doelen behalen
Zodoende ben ik drie maanden geleden begonnen met deze nieuwe studie. Ik heb nu eenmaal een doel en dat ga ik ook behalen. De opleiding is super leerzaam, maar het vraagt ook een enorme dosis tijd en aandacht. Extra tijd die ik in eerste instantie niet voor een opleiding voor ogen had. Ik heb dit jaar zoveel uren, dagen en maanden gestoken in het opzetten van Key2Change, het volgen van de benodigde cursussen, seminars, webinars, opleidingen, de verhuizing naar een huis mét praktijkruimte en ga zo maar door, dat ik er wel klaar voor was om ‘echt’ te beginnen.

Zet die stap
Maar om naar je dromen toe te bewegen, moet je openstaan voor veranderingen. Het komt niet vanzelf. Je kan niet blijven wachten tot je op een dag wakker wordt in je leukere leven. Daar moet je zelf aan werken. 2018 is voor mij een jaar geweest waarin ik ben gegroeid en waar ik met veel trots op kan terugkijken. Het is niet altijd makkelijk, maar zelf zet ik ook iedere dag weer stappen naar mijn doelen. Hier moet ik echter ook wat drempels, heuveltjes en obstakels voor nemen. Practice what you preach…Bij niemand gaat het vanzelf, ook niet bij een burn-out coach.

Welke stappen ga jij in 2019 zetten om trots op te kunnen terugkijken? Heb je hulp nodig bij het stellen en behalen van doelen? Neem eens contact met mij op, ik help je graag.

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle