Skip to main content

Wees eens lekker egoïstisch dit jaar
Een prachtig voornemen voor dit jaar: denk eens wat meer aan jezelf. Ga een heerlijk egoïstisch jaar tegemoet. Zet jezelf op 1 en de rest op 2, 3, 4 en 5. In 2019 draait het om me, myself & I. Het zal het mooiste jaar van het decennium worden!

Jouw leven, maar toch eigenlijk niet
De reden om jezelf eens op de eerste plek te zetten? Als je steeds maar aan anderen denkt en jezelf degradeert tot de 6e plaats of lager, dan leid je niet het leven waar jij blij van wordt. Dan leid je een leven dat om anderen draait. Wel jouw leven, maar niet jouw behoeftes, gevoelens en ambities. Je valt dan een keer om. En daar heeft niemand wat aan. Je kinderen niet, je partner niet, je werk niet en jij al helemaal niet.

Zeg ‘nee’
Dus probeer het in 2019 eens uit: lekker egoïstisch zijn. Dat hoeft niet te zeggen dat je meteen iedereen om je heen moet laten vallen, maar luister bij alles eerst eens naar jouw  gevoel. Heb je er zin in? Hoe erg is het als je ‘nee’ zegt? Of wat gebeurt er als je juist ‘ja’ zegt? Wat is, eerlijk zeggen (!), het ergste dat er kan gebeuren? Dat de kinderen een keer pizza eten als jij een avondje heerlijk in de sauna zit bij te komen?

Geen zilveren dienblad met me-time
Het is zo makkelijk -maar ook gevaarlijk- om jezelf helemaal te verliezen in de sportclubjes van de kinderen, overwerken, verjaardagen waar je heen ‘moet’, familiebezoekjes, enz. Maar waar is die tijd voor jezelf? Die gaat niemand je op een zilveren dienblad aanreiken. Daar moet je zelf tijd voor maken. Andere zaken laten en voor jezelf kiezen. Er ontstaat niet opeens een leeg plekje in jouw agenda waarop je denkt; Oh, dan kan ik nu lekker wat voor mezelf gaan doen. Nee, dat moment komt niet zomaar of opeens. Dat moet je zelf plannen.

Niemand valt om, behalve jij
Dus plan die leuke momenten. Zeg ‘ja’ op leuke uitjes met je vriendinnen bijvoorbeeld. Heus, het thuisfront gaat het wel redden. En jij komt opgeladen en vol energie weer terug. Dáár heeft iedereen pas wat aan. En jij al helemaal. Je zit lekkerder in je vel, gaat energieker door het leven en bent een blijere partner, moeder en collega. Win-win-win, toch? Probeer het gewoon een jaartje uit. En begin meteen:

  • Bedenk wat je leuk vindt
  • Pak de agenda erbij
  • Ga op zoek naar een geschikt moment
  • Plan die leuke activiteit!

Heb je hulp nodig?
En waarschijnlijk denk je nu waar moet ik beginnen. Ik help je hier graag bij, want voor je het weet ben je te vaak over je grenzen heen gegaan. Liever een burn-out voorkomen dan genezen, toch? Via deze link kun je een afspraak maken voor een Burn-out sessie voor preventie. Wellicht heb je aan 1 sessie genoeg en ga je met al mooie eerste stappen naar huis of maken we in deze sessie afspraken hoe het vervolg eruit gaat zien.

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle