Skip to main content

Zelfs een burn-out coach leert dagelijks!

In september 2018 heb ik mijn nieuwe website en mijn nieuwe focus gelanceerd. Ik heb besloten dat ik me als burn-out coach volledig ga focussen op stress, overspannenheid en burn-out begeleiding en preventie daarvan. Om dit voor mijn cliënten aantrekkelijker te maken ben ik daarnaast een 2-jarige opleiding tot Integratieve Counselor gestart. Deze opleiding bied mijn cliënten de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen via de zorgverzekering.

Ik startte de opleiding vol enthousiasme, maar kwam er na een paar weken achter dat de studiebelasting hoger lag dan ik had verwacht. Ik vind de studie onwijs leuk, maar ik viel in een, voor mij, welbekend patroon. Te druk, te weinig echte tijd voor mezelf, te weinig ontspanning, maar continu doorgaan. Ik wilde de opleiding en het eerste jaar halen! De opleiding is namelijk een mooie investering in mijn bedrijf en uiteindelijk hebben mijn cliënten daar ook baat bij.

De plannen die ik had gemaakt in september voor mijn bedrijf moest ik even op een lager pitje zetten zodat ik de volledige aandacht kon geven aan de opleiding. Gelukkig kan ik jullie vertellen dat ik het eerste jaar gehaald heb! Nu ik weet wat me te wachten staat kan ik mijn gestelde doelen voor aankomend jaar beter voorbereiden en zal ik wat minder uit het veld geslagen zijn. Ik weet nu wat ik kan verwachten!

Best grappig

Eigenlijk best grappig. Het gevoel bijna opgebrand te raken gebeurt dus niet alleen bij negativiteit. Soms kan het ook gebeuren doordat je een verwachting ergens van maakt die niet klopt met de werkelijkheid of dat je te vaak ‘ja’ zegt waar je eigenlijk ‘nee’ wilt zeggen. Bijvoorbeeld dat je jezelf in het weekend weer van de ene naar de andere verjaardag sleept omdat je niemand wilt teleurstellen. Dat je al die uren overwerk blijft maken omdat je aan je baas wilt laten zien dat je heus wel moeder en ambitieus tegelijkertijd kan zijn, maar je kan dus ook ‘op’ raken als je helemaal je eigen pad bewandelt, maar teveel hooi op je vork neemt.

Leerpunt voor de rest van 2019

Zo zie je maar; ook een burn-out coach leert nog dagelijks. Daarom heb ik mijn agenda voor de rest van 2019 erbij gepakt en prioriteiten gesteld. Als niet alles tegelijkertijd kan, wat ga ik dan als eerste oppakken en wat kan nog wel even wachten? Een goed voorbeeld is onze bruiloft. We hebben deze uitgesteld naar 5-6-2020. Dit gaf mij en mijn vriend rust en kunnen we op ons tempo de bruiloft voorbereiden. Het is verhelderend om alles op papier te zetten en een planning te maken met genoeg ontspanning daarin opgenomen. Ik liep regelrecht op die valkuil af afgelopen maanden, maar heb er op tijd omheen kunnen lopen.

Meld je aan voor een intake

Loop jij ook richting diezelfde valkuil? Of zit je er al in? Neem je veel te weinig tijd voor jezelf? Wanneer was je voor het laatst echt ontspannen? Herken je valkuil optijd? Ik kan je leren hoe je goed voor jezelf kan zorgen, te genieten in het hier en nu, je valkuil te leren herkennen en op tijd bij te sturen. Hierdoor krijg je meer energie. Meld je nu aan voor een intake. Een vrijblijvend gesprek waarin je kunt ervaren of je een verbinding/klik met me hebt. Wat heel belangrijk is wanneer je kiest voor een coach/counselor. In deze intake kunnen we bespreken welk traject het beste bij jou past. Klik hier om een afspraak te maken.

 

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle