Mariëlle Beentjes,
Eigenaar van Key2Change.

Integratief Burn-out Counselor & Coach

Plan je gratis intake

Voor een energiek leven in balans

Een burn-out. Het klinkt zo dramatisch en als het jezelf overkomt ís het ook dramatisch. Maar de mensen die in een burn-out terechtkomen zijn vaak fantastisch. Ze hebben zóveel kwaliteiten dat ze te veel hebben gegeven en te weinig hebben genomen. Ze hebben zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel dat ze alles voor iedereen goed willen doen.

Ze kunnen niet stilzitten, geen nee zeggen en gaan maar door. Ze zijn ambitieus en hebben allerlei dromen en doelen. En die bereiken ze meestal ook. Alleen vergeten ze daarbij hun grenzen in de gaten te houden. De gevolgen van deze leefstijl sluipen er langzaam in.

Die vermoeidheid is logisch. Die stijve spieren gaan wel weer voorbij. Die gejaagde ademhaling zal wel normaal zijn.

Ik ken het allemaal

In 2011 kreeg ik zelf een burn-out en hier kwam ik niet makkelijk vanaf. Ik lag weken op de bank, iedere prikkel van buitenaf deed pijn. Ik ben langs heel wat hulpverleners geweest. Het was het bekende kastje naar de muur-verhaal, niemand kon mij effectief helpen. Zo kostte mijn herstel me veel meer tijd en ook geld dan nodig was geweest. Uiteindelijk heb ik mijn eigen pad gevolgd. Ik ontdekte stapje voor stapje wat ik nodig had. Nu begreep ik waarom het was misgegaan en ook hoe ik terugval kon voorkomen.

Ik was altijd maar bezig de ander tevreden te stellen. Ik vergat mezelf. Door mijn burn-out heb ik geleerd om nee te zeggen. En om mezelf altijd op de eerste plaats te zetten. En dat gun ik iedereen!

Ik wil met mijn ervaring anderen helpen

Toen ik weer beter was, wist ik dat ik hier meer mee wilde doen. Met mijn ervaring kon ik mensen echt helpen. Ik was inmiddels zó geïnteresseerd in dit onderwerp dat ik meerdere opleidingen volgde. Ik deed een driejarige opleiding in professionele communicatie en studeerde af aan de Nederlandse academie voor psychotherapie als integratief counselor.

In 2018 startte ik mijn eigen praktijk als integratief Burn-out Counselor en Coach. Ik ondersteun mensen bij de transformatie van gestrest en opgebrand naar een fit, vitaal en vrolijk leven vol mogelijkheden. Dit geeft mij zoveel voldoening. Ik juich stilletjes in mezelf als ik mensen glimlachend de deur uit zie lopen, als hun ogen weer stralen. Daar doe ik het voor. En zo is mijn burn-out ook echt een cadeau geworden. Nooit gedacht dat die periode zo bepalend zou zijn voor mijn leven.

En wie ben ik als persoon?

Ik kan van de kleinste dingen genieten...

Ik ben getrouwd met René en moeder van Emmi (2021).

En daarnaast kan ik zeer genieten van:

  • Een heerlijk dagje sauna.
  • Een fijn bordje eten in mijn favoriete restaurant.
  • Op zijn tijd een heerlijk glas wijn.
  • Wintersporten – lekker buiten zijn.
  • Wandelen op het strand met de hond.

Ik kijk ernaar uit om je van dienst te zijn.

Liefs Mariëlle