Skip to main content

Overleef jij de corona crisis?

In mijn vorige blog ging het over het overleven van een storm. Zes weken verder lijkt dat avontuur heel lang geleden en zijn we met z’n allen in de ban van het Corona virus. Een hele andere situatie om te overleven dan mijn sneeuwstorm. Overleef jij de corona crisis?

De maatregelen die door het corona crisis genomen werden hadden een grote impact op mijn leven. Ik zou in juni trouwen met mijn vriend, de lessen van de opleiding die ik volg werden afgelast en mijn cliënten kon ik niet meer in mijn praktijk ontvangen. Heel veel veranderingen in een hele korte tijd en in het begin maakte alles mij heel onrustig.

Nu zijn we een paar weken verder en begint alles langzaam te wennen. Mijn cliënten spreek ik tegenwoordig via een online verbinding. Mijn opleiding kan ik inmiddels online volgen en mijn vriend en ik hebben besloten onze bruiloft uit te stellen tot het najaar. Ik probeer de positieve kanten van de situatie in te zien. We kunnen langer sparen voor de bruiloft, we knappen het huis op en er is meer tijd en aandacht voor de mensen in je omgeving. Eerlijk gezegd vind ik de rust best fijn.

Hoe ga jij met deze situatie om? Werk je in een van de vitale sectoren en heb je het superdruk? Of ben je thuis en probeer je naast het lesgeven aan je kinderen ook zelf nog wat werk te verrichten? Ben je een ondernemer en maak je je zorgen om het voortbestaan van je bedrijf of heb je er vertrouwen in dat alles goed komt?

Wat zien we om ons heen allemaal gebeuren?

  • Het leven speelt zich voornamelijk thuis af
  • De straten zijn leeg
  • Je spreekt minder mensen, de sociale contacten nemen af

Deze crisis raakt ons allemaal en iedereen reageert er weer anders op. Sommige blijven nuchter, anderen zijn heel bang omdat we niet weten wat er komen gaat en hoelang de crisis nog duurt en anderen hebben zelfs echt doodsangst.

Wat kan jou helpen om deze crisis door te komen?

Stel deze crisis duurt nog een half jaar of misschien nog wel een jaar, hoe zou dat zijn? Hoe ga jij ervoor zorgen dat je deze tijd doorkomt? En op wie kan je leunen als je het even moeilijk hebt? Kijk je om je heen en heb je alleen aandacht voor wat je mist of kun je ook zien wat er wel is? Deze vragen die in deze crisis naar boven komen roepen allemaal gevoelens op die nieuw voor ons kunnen zijn. En het is niet altijd makkelijk om met deze gevoelens om te gaan. Loop jij vast of merk je dat je behoefte hebt om eens te praten met iemand? Vul je naam en telefoonnummer in via deze link dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle