Skip to main content

Een bijzonder jaar, terugblik op 2020 tot nu toe!

Het jaar is nog niet geëindigd, maar ik kan toch wel zeggen dat ik nu al terugkijk op een bijzonder jaar! Een jaar waarin er veel gebeurd is maatschappelijk, maar ook voor mij privé. Ik neem jullie daarom graag mee waarom dit jaar voor mij zo bijzonder is.

Coronacrisis

Afgelopen maart brak in de hele wereld de coronacrisis uit! Wat betekende dit voor mij?
Het begon met dat ik mijn opleiding online diende te volgen. Fysiek konden we niet meer bij elkaar komen. Hierop volgde dat de netwerkgroep, waar ik bij ben aangesloten, online bijeenkomsten ging organiseren. Vervolgens ging ik de klanten, vanuit een vaste opdrachtgever, online helpen. En de cliënten voor mijn eigen praktijk kwamen eerst nog fysiek, maar werd als snel ook online.
Uiteindelijk zat ik 5 dagen per week non-stop online te werken. Ik vond dit heel vermoeiend, maar leerde als ondernemer wel snel te schakelen om toch je werk te kunnen blijven doen. 100% online is qua energie niet vol te houden, maar deels online en deels fysiek is door deze crisis wel 1 van de mogelijkheden geworden. Elke verandering brengt weer iets positiefs met zich mee.

Opleiding afgerond

Zoals ik hierboven al even heb beschreven werd mijn opleiding vanaf maart volledig online gegeven. Dit was in het begin echt even wennen, maar doordat je iedereen al wel had leren kennen was het makkelijker schakelen om het online te gaan volgen. De opleiding speelde hier gelukkig ook goed op in. Ondanks de bijzondere periode kan ik met trots zeggen dat ik ben afgestudeerd als Integratief Counselor. Met integratieve Counseling bied ik een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding aan. Integratieve Counseling is op te vatten als ‘psychotherapie light’. Ik neem hiermee het gebied in tussen Coaching en Psychotherapie. Ik help mensen met stress- , overspannenheid en burn-out en daarmee ook psychosomatische klachten. Daarnaast help ik cliënten ook met de volgende vraagstukken: aangeleerd gedrag, verwerking van emotionele problemen, maar ook zingeving- en spirituele vraagstukken.

Getrouwd

5 juni 2020 zou een bijzondere dag voor mijn vriend en mij worden, onze bruiloft, maar door Corona waren wij genoodzaakt om onze bruiloft uit te stellen. Achteraf waren we heel blij want die dag  regende het pijpenstelen. Wij gingen de bruiloft verplaatsen naar 14 augustus 2020 want wij wilde wel heel graag dit jaar nog trouwen. Elke persconferentie hoopte wij dat er geen strengere maatregelen zouden komen en dat we onze bruiloft konden laten doorgaan. Wij hebben ongelofelijk veel mazzel gehad en hebben onze bruiloft mogen vieren! Wij trouwde 10 augustus voor de wet en vrijdag 14 augustus hebben wij een bijzondere dag gehad met onze meest dierbare in de tuin bij mijn schoonouders. We hebben heerlijk kunnen genieten en uiteraard de Corona maatregelen in acht genomen.  Desondanks corona kijken wij met een grote glimlach terug op een fantastische dag. Getrouwd in een bijzonder jaar in een bijzondere periode.

En een prachtig nieuwtje!

Jullie zullen het niet geloven, maar een week na de bruiloft kwam het prachtige nieuws dat we een kindje verwachten. Ik bleek al 4 weken zwanger te zijn. Tijdens de bruiloft wisten we nog van niks en een paar dagen later deed ik een zwangerschapstest en deze was positief. Het geluk kan niet op! Een grote wens wordt nu werkelijkheid. Ik ben 24 april uitgerekend. Ik ben niet misselijk geweest en voel me, op wat vermoeidheid na, heel erg goed.

Geloof in jezelf!

Ondanks dit bijzondere jaar waarin we te maken hebben met Corona kan ik zeggen dat het voor mij een dubbel bijzonder jaar is. Ik ben getrouwd, ik ben zwanger en erg gelukkig.

In deze tijd merk/voel je de angst en verdriet en hebben we de neiging om alleen nog maar te kijken naar wat er niet goed gaat. En zien we niet meer wat er wel goed gaat. Wanneer je gelooft in jezelf en mee veert met de dingen die om je heen gebeuren is er heel veel mogelijk! Ik hoop dat ik met bovenstaande voorbeelden laat zien dat er heel veel mogelijk is.

En nu zul je denken ja dat zal allemaal wel! Wil je ook ervaren dat doelen gerealiseerd kunnen worden wanneer je ze stelt en er op vertrouwt dat ze uitkomen?
Ik help je graag om je zelf vertrouwen te vergroten en je dromen waar te maken! Klik hier om je contactgegevens achter te laten. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle