Skip to main content

Mam, wat gaan we doen vandaag?

Als kind verlangde je vroeger naar de vakanties. Om lekker te spelen, leuke dingen te doen en om school even te vergeten. Maar als moeder is dat nu anders.

Een moeder die tijdens de vakantie wil blijven werken heeft een uitdaging met de opvang. Maar een moeder die tijdens de vakantie óók vrij neemt heeft een uitdaging met de kinderen:

  • Mam, wat gaan we doen vandaag?
  • Mam, wil je met me spelen?
  • Mama, mogen Stef, Soof en Lieke blijven slapen?
  • Of misschien allemaal tegelijk?”

Het fijne aan vakanties is dat je minder vaste tijdschema’s hebt. Natuurlijk helemaal als je zelf ook vrij bent. In de ochtend  heb je alle tijd om te luieren in pyjama en om uitgebreid te ontbijten, maar de kinderen willen daarna wel echt iets doen. En dan kijken die vragende oogjes toch allemaal naar mama..

‘Moederen’ op het hoogste niveau

Voor de kinderen is het vrije tijd, voor jou is het moederen op het hoogste niveau. Het geeft je af en toe best een schuldgevoel, maar de vakanties kunnen een behoorlijke uitdaging zijn.

Het kost je iedere dag veel energie, terwijl je daar al niet veel van hebt de laatste tijd. En ja, het zijn schatjes hoor, en je hebt de hele wereld voor ze over. Maar oh wat fijn dat die school weer is begonnen.

Herken je dit beeld? Je bent niet alleen. Veel moeders ervaren dat opgejaagde gevoel. Ze gaan maar door en hebben nauwelijks tijd voor zichzelf. Maar dit hoeft niet zo te zijn.

Hoe kan je energieker zijn?

Het is mogelijk om elke dag energieker te zijn. Om dat vermoeide gevoel achter je te laten, en in plaats daarvan te genieten.

Weten hoe je deze verandering maakt? Tijdens mijn 4-maanden traject leer ik je hoe je ‘Nee!‘ durft te zeggen. Hoe je je grenzen aangeeft, en hoe je luistert naar je lichaam. Hierdoor voorkom je dat je alle energie verliest. En  dat je eindigt met een break-down in onze veeleisende maatschappij.

Ja, ik wil me aanmelden voor het 4-maanden traject


Meer informatie over burn out coaching en preventie

 Meer informatie over burn out coaching of liever direct een afspraak maken? Neem dan contact op via het contactformulier of maak een afspraak. Liever bellen? Bel dan naar 06 23 23 12 93

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle