Skip to main content

Hoe een idee uiteindelijk werkelijkheid is geworden!

Tijdens mijn opleiding bij Phoenix Opleidingen werd ik gedurende een oefening begeleid door één van mijn mede cursisten en was ik aan het dromen over wat ik graag nog zou willen bereiken. Het idee was om een eigen bedrijf op te starten waarin ik andere bedrijven en individuen kan gaan trainen/coachen om meer in hun eigen kracht te komen.

Afgelopen februari tijdens mijn vakantie in Spanje voelde ik dat ik weinig energie had en niet echt vooruit te branden was. Oftewel ik was niet in mijn kracht. En dat terwijl ik op vakantie was. Na een paar dagen dichtbij mezelf te blijven en te voelen waarom ik geen energie had, kwam ik erachter dat ik te veel aan het zorgen was voor anderen. Ik had weinig energie omdat ik niet deed wat ik echt graag wilde doen! Het was tijd voor een verandering voor mezelf en ik vond dat het idee voor een eigen bedrijf maar eens werkelijkheid moest gaan worden.

Na mijn vakantie ben ik in gesprek gegaan bij mijn toenmalige werkgever en aangegeven wat ik wilde gaan doen. Een moeilijk en spannend gesprek want bij deze werkgever heb ik zoveel kansen en mogelijkheden gehad en die ging ík vertellen dat ik hun ging verlaten. Hoe zou hun reactie zijn? Achteraf was deze spanning nergens voor nodig en werd ik aan alle kanten aangemoedigd.

Maar ja dan moet je je idee ook gaan aanpakken, want met stilzitten bereik ik niks. Waar begin je, welke stappen ga je zetten? Ik maakte een stappenplan voor mezelf, vroeg hulp voor zaken die ik niet wist en met een duidelijke planning kon ik mijn doel bereiken.

Ondertussen zijn we 6 maanden verder en is mijn droom werkelijkheid geworden. Sinds 1 mei ben ik zelfstandig onderneemster van mijn eigen bedrijf Key2Change en help ik bedrijven en individuen om meer in hun kracht te komen. Ik voel dat mijn keuze de juiste is en ik ben erg trots op wat ik tot nu toe heb bereikt.

Wil je ook graag dat je idee werkelijkheid wordt?

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle