Skip to main content

Een jaar vol nieuwe plannen…

Zojuist heb ik mijn eerste boek in handen gekregen. Wat een heerlijk gevoel! Ik heb de mooiste inzichten uit mijn werk verzameld in een boekje dat je krijgt als je je traject bij mij afrondt. Het was zo inspirerend om te schrijven. Het liet me met vernieuwde aandacht nadenken over mijn werk en over wat ik belangrijk vind voor de mensen die ik begeleid. En nu is het klaar. Een mooie afsluiter van dit fijne jaar.

Elk jaar in december maak ik de balans op van het afgelopen jaar, om met waardering terug te kunnen kijken op mijn praktijk en al mijn cliënten:

Dit bracht 2023 mij:

  1. Interessante mensen die mij doorlopend wisten te vinden. Ik kon het hele jaar doen wat ik het liefste doe: mensen weer in hun kracht zetten en van stress- en burn-outklachten afhelpen.
  2. Een persoonlijke groei bij mijn cliënten. Vaak komen ze met een ernstig negatief gevoel over zichzelf en hun leven bij mij binnen. Het is zo fijn om ze na een paar maanden weer vol energie en vertrouwen te zien vertrekken. Ik groei daar ook van als mens en voel me dankbaar dat ik me blijf ontwikkelen als counselor.
  3. Een prachtig nieuw huis. Ik voel enorme rijkdom nu we hier wonen. Het is zo fijn en past helemaal bij ons. Het maakt dat ik kan ontspannen en energie heb voor mijn werk.
  4. Mijn heerlijke praktijkruimte in dit nieuwe huis, die nu een jaar geopend is. En wat is het een fijne werkplek: niet alleen voor mij, ook cliënten waarderen de rust en de ontspannen sfeer en maken hier grote stappen vooruit.
  5. Mijn boek Liefde voor jezelf dat klaar is. Het is een naslagwerkje voor cliënten met allerlei tips voor na hun counselingtraject. In het nieuwe jaar laat ik je hier nog meer over zien!

Hoe sluit jij dit jaar af?

Sta jij in deze tijd ook even stil bij alle mooie momenten van 2023, de wijze lessen die je moest leren, pijnlijke ervaringen, afscheid dat er misschien was…? Het helpt je om dit jaar met dankbaarheid los te laten. Een moment van rust voor jezelf in deze hectische weken.
Kun je hier inspiratie bij gebruiken? Vraag dan gratis mijn e-book Eindejaarsreflectie aan (inclusief handige tips voor een ontspannen feestmaand): 

Drie plannen voor 2024

Ik heb ook alweer zin om aan het nieuwe jaar te beginnen. Om al mijn ideeën uit te voeren, om precies te zijn. Naast alle nieuwe cliënten die ik hoop te verwelkomen in mijn praktijk, kun je dit verwachten in 2024:

  1. Ik ga een workshop ‘grenzen bewaken’ geven met Wesley Smit van Eventbear. Wesley is gecertificeerd instructeur van de Wim Hof-methode. We willen de workshop afsluiten met een ijsbad. Deelnemers ervaren daar dat ze zelf hun grens kunnen aangeven en voelen het diepe effect van het ijsbad.
  2. Ik ga weer twee workshops geven met Patricia van Oliebeleving. Tijdens deze workshop leren deelnemers alles over essentiële oliën.
  3. Ik ga inzetten op een betere werk-privébalans. Ik merk dat ik meer in de avonduren doe dan ik zou willen. We gaan proberen te realiseren dat mijn man één dag minder gaat werken, zodat ik één werkdag erbij krijg. Als die werk-privébalans er is, kan ik er ook 100% zijn als counselor. En met die extra dag heb ik meer ruimte voor nieuwe cliënten!

Hoe is jouw werk-privébalans?

Hoe voelde jij je dit jaar in het algemeen? Positief, krachtig en vol plannen? Of juist verre van dat? Dan ben je niet de enige. Ook in 2023 is het aantal mensen met burn-out of ernstige stressklachten toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit soort ontwikkelingen kunnen mij echt aangrijpen, omdat ik zelf maar al te goed weet hoe een burn-out voelt. Ik weet inmiddels ook dat je weer van een burn-out kan afkomen. Het is echt niet gek om daarbij hulp te vragen. Denk niet dat je je klachten maar moet accepteren, dat je je aanstelt, dat je vanzelf weer beter wordt als je ‘even’ uitrust en dat hulp inschakelen ingewikkeld of confronterend is. Het tegenovergestelde is juist waar: met counseling herstel je beter én veel sneller van een burn-out.

Kun jij een steuntje in de rug gebruiken? Ik help je graag.

Wil je weten of wij een klik hebben? Plan via Whatsapp of telefonisch een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in: 06 23 23 12 93

Ik wens je een warme feestperiode toe en een liefdevol nieuwjaar!

Liefs, Mariëlle

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle