Skip to main content

De elf meest gestelde vragen over mijn counseling
(Plus: zo vind je een coach die bij jou past!)

Schuldgevoel, angst, woede, onrust, schaamte… Als je kampt met stressklachten, zit je vaak in een negatieve spiraal van nare emoties. Dat is heel normaal, maar je wil daar natuurlijk graag vanaf. Is het voor jou geen gewoonte om hulp te zoeken? Vind je aankloppen bij een counselor een grote stap? Na deze vragen én antwoorden weet je kunt verwachten van begeleiding door Mariëlle!

Mariëlle: ‘Veel cliënten weten niet goed wat ze van mijn counseling kunnen verwachten. En dat is niet gek want gelukkig hebben de meesten mij niet jaarlijks nodig. Mijn cliënten hebben vaak veel vragen: Wat mankeert hen nou precies? Waarom voelen ze zich zo slecht? Zijn ze alleen gestrest en zijn ze snel weer beter, of zijn ze echt overspannen of zelfs burn-out? En wat heeft hun lichaam nodig om te herstellen? Het geeft mij heel veel voldoening om deze mensen te kunnen helpen, omdat ik zelf erg heb moeten zoeken naar de juiste hulp tijdens mijn burn-out. Ik voelde me niet gehoord en niet begrepen. Dat is ook de reden waarom ik mijn eigen praktijk heb opgezet. Ik wil mensen met stress, overspannenheid en burn-out wél de juiste begeleiding bieden. Ze zijn vaak heel verbaasd dat ik met een paar vragen al zo goed de vinger op de zere plek kan leggen en goed de diepte in kan gaan. Na afronding van een traject zijn cliënten vaak enorm opgelucht. Ze hebben de stap gezet om te werken aan hun herstel en dat is gelukt!’

  1. Hoe weet ik of ik een burn-out heb?

    Op deze pagina https://key2change.nl/hoe-voel-jij-je/ vind je een lijst met klachten die horen bij overmatige stress, overspannenheid en burn-out. Wanneer je deze klachten ervaart, kun je bij mij terecht. Met drie testen ga ik beoordelen wat je copingsmechanisme is: dat is de manier waarop jij reageert op invloeden van buitenaf, zoals angst, lichamelijke pijn, stress, zorgen, werkdruk, gezinsproblemen, rouw, financiële stress, relatie-issues… We bespreken je lichamelijke klachten en je stresslevel. Van hieruit kunnen we vaststellen wat er aan de hand is en wat je nodig hebt.

  2. Waarom helpt counseling goed bij stressklachten, overspannenheid of burn-out?

    In counseling word je bij de hand genomen, je hoeft niet meer ‘alleen te strijden’. Je voelt erkenning en begrip voor je probleem. In meerdere sessies, die we afstemmen op jouw mogelijkheden en behoeften, kom je steeds een stapje verder. Je krijgt weer hoop en voelt rust omdat je weet dat je op de goede weg zit.

  3. Wat is het verschil tussen stress, overspannenheid en burn-out?

    Neem eens een kijkje op: https://key2change.nl/hoe-voel-jij-je/ En het geeft niks als je daarover twijfelt en je contact met mij opneemt. Ik luister hoe dan ook eerst uitgebreid naar je verhaal. Na onze kennismaking bepalen we welk traject het best past bij jouw klachten én wensen.

  4. Is deze counseling voor iedereen geschikt?

    Mijn counseling is geschikt voor iedereen die psychische hulp nodig heeft, zolang je klachten niet vallen onder specialistische psychische zorg zoals bijvoorbeeld verslavingsproblematiek.

  5. Hoe lang duurt een sessie?

    1 uur, met uitloop naar 1 uur en een kwartier.

  6. Wat kost een sessie?

    € 90,- per keer. Je kunt ook kiezen voor een (door je werkgever vergoed) traject van € 1.495,-. Dan krijg je acht live-sessies van een uur en acht telefonische consults. Kijk op https://key2change.nl/van-burn-out-naar-grip-op-je-leven-programma/ wat dit traject precies inhoudt.

  7. Wordt een sessie vergoed?

    Via een aanvullende verzekering kun je een gedeelte per behandeling vergoed krijgen. Via bijgevoegde link kun je zien of je zorgverzekeraar deze counseling vergoedt. Werkgevers willen ook vaak bijdragen aan het herstel van hun medewerker. We kunnen een plan op maat maken voor jouw situatie, in overleg met je werkgever.

  8. Wat gebeurt er tijdens een sessie? (Is het alleen praten?)

    Na onze kennismaking brengen we in kaart waar je last van hebt en waar je behoefte aan hebt. Daarna plannen we een aantal afspraken in. Dit kunnen losse sessies zijn of misschien past het ‘Van Burn-out naar Grip op je leven-programma’ bij jou. Dan zien we elkaar ongeveer acht keer in vier maanden tijd en spreken we elkaar ook nog acht keer tussendoor… Tijdens elke sessie zal ik vragen waar je op dat moment het meeste last van hebt. Wanneer we namelijk werken aan iets wat op dat moment niet de overhand heeft, dan blijft hetgeen waar je het meeste mee zit ernaast meespelen en je stress triggeren. Vervolgens gaan we kijken naar hoe je je wél wil voelen, zodat je ook leert dat je een keuze hebt in hoe je je wil voelen. Dan gaan we dieper in op je klachten. Uiteindelijk zal ik elke sessie een oefening met je doen of een techniek toepassen zodat er ook echt ‘verlichting’ plaatsvindt. Je merkt gauw vooruitgang: je voelt je energieker en je stress neemt duidelijk af. Van de meeste cliënten krijg ik terug: ‘Wat fijn dat het niet alleen maar praten is, maar dat ik echt handvatten meekrijg waar ik thuis mee verder kan.’

  9. Wat moet ik zelf doen tijdens mijn traject? Krijg ik huiswerk ofzo?

    Elke sessie is vrij intensief. Je gaat echt met jezelf en je negatieve emoties of ervaringen aan de slag. Na elke sessie is er altijd vooruitgang, beweging, en dat werkt innerlijk door. Daar moet je de tijd voor nemen, dus gun jezelf tussen de sessies door genoeg rust. Dat is al voldoende voor je herstel op dat moment. Laat alle inzichten uit de sessie landen en voel bewust je vooruitgang, je lichtere gevoel over jezelf en alle stress. Af en toe geef ik extra oefeningen of tips mee die je thuis kunt doen.

  10. Wat is het doel van deze counseling?

    In mijn counseling maak je – onder begeleiding – grote sprongen. Je maakt korte metten met je klachten, in een traject dat is afgestemd op je persoonlijke situatie, vragen en behoeften. Je leert:

  • Bewust stilstaan bij waar je last van hebt.
  • Je triggers erkennen en hiermee omgaan.
  • De emotionele lading te verminderen.
  • Jezelf beter kennen, accepteren en waarderen
  • Ontdekken wat je energie oplevert in plaats van wat je energie kost
  • Zonder schuldgevoel op de rem te gaan staan
  • Nee durven zeggen
  • Rust en ontspanning in je leven inbouwen
  • Te reageren op signalen die je lichaam geeft
  • Welke keuzes bij jou passen en waarom dat goed genoeg is.

Zo ban je stress uit je lijf. Je zult nooit helemaal stressvrij door het leven gaan, maar dan ben jij wel in controle en maak je keuzes die je helpen te dealen met triggers en uitdagingen die je tegenkomt.

  1. Hoe weet ik of het klikt met jou als counselor?

    Je kunt laagdrempelig contact met mij opnemen. Bel tijdens mijn gratis spreekuur op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur. Plan via Whatsapp of telefonisch een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in. Of stuur even een mailtje met je vraag. Net wat jij makkelijk vindt. Tijdens ons contact kun je al snel merken en voor jezelf bepalen of je een klik voelt. Let erop of je je veilig en gehoord voelt door je counselor, dat is het allerbelangrijkst wanneer je je zo kwetsbaar voelt. Durf je alles te zeggen? Heeft de counselor (ik dus 😉) geen snel oordeel klaar? Voelt ze intuïtief aan wat jou zou kunnen helpen? Je kunt ook op mijn site reviews lezen van cliënten die je zijn voorgegaan. Dan kun je voor jezelf beslissen of je start met een traject, een paar losse sessies of juist niet. Het is aan jou.

Chat openen
Hi 👋

Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Liefs Mariëlle